ΒικΤΩρια ΤΩΡΑ

Το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ* είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας έμπνευσης & ενδυνάμωσης. Νέοι και νέες, παιδιά και κάτοικοι κάθε ηλικίας από διαφορετικά πολιτιστικά και κοινωνικά υπόβαθρα έρχονται μαζί, συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο, η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που θα αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς. To βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, το δημόσιο χώρο, ότι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων.

Όλα τα προγράμματα προσωρινά πραγματοποιούνται ψηφιακά. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμμετέχοντες και την ομάδα, το Victoria Square Project έχει σχεδιάσει όλα τα προγράμματα λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

64610351_708255962976519_867226111354024

Νέοι Καλλιτέχνες στη Βικτώρια! Παιδιά ηλικίας 4-12 ετών θα γνωρίσουν τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης μέσα από τη μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες! Θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, με ρεύματα και τεχνικές της ιστορίας της τέχνης.

Hip-hop, δημιουργική γραφή, επιμέλεια εκθέσεων, ξεναγήσεις σε μουσεία και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και πολλά ακόμα θα δημιουργήσουν οι νέοι 13-20 ετών της γειτονιάς μας. Το εργαστήριο  χωρίζεται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει εργαστήρια θεωρίας σύγχρονης τέχνης και επιμέλειας εκθέσεων. Στο δεύτερο κύκλο με την καθοδήγηση καλλιτεχνών, μουσικών, χορευτών κ.ά., οι νέοι μαθαίνουν σχεδιάζουν, επιμελούνται και υλοποιούν εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Οι εκθέσεις των νέων θα εκτεθούν στο δημόσιο χώρο της Βικτώριας ή/και στο Victoria Square Project.

132041673_1124064734728971_5754669796846

Το Victoria Square Project διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια για όλους και όλες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τη σύγχρονη τέχνη μέσα από τη θεματική “Ποιος ειναι ο σύγχρονος Αθηναίος;”.