top of page

HOOD

E308C4E2-862F-4185-996E-BCAE7D5FB692.jpg

Ιστορικά, η Βικτώρια ήταν μία αστική γειτονιά, όπου κατοικούνταν κυρίως από τα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Με την πάροδο του χρόνου οι άνθρωποι μετακομισαν στα προάστια της Αθήνας, με αποτέλεσμα την υποτίμηση της αξίας των ακινήτων της γειτονιάς, γεγονός που τα έκανε προσιτά για μετανάστες και ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα.  

 

Από το 2015 η πλατεία Βικτωρίας έχει γίνει σύμβολο της προσφυγικής κρίσης της Αθήνας. Η παραμονή των προσφύγων στη γειτονιά συνέβαλε στο μωσαϊκό των πολιτισμών, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες για εξερεύνηση νέων μεθόδων και πρακτικών που αποδεικνύουν πως οι πρόσφυγες μπορούν να προσφέρουν στην κοινότητα.

 

Η οδός Ελπίδος είναι ένας ήσυχος πεζόδρομος που τέμνει την πολυσύχναστη πλατεία Βικτωρίας. Η λέξη ελπίδα συμβολίζει την αποστολή του όλου εγχειρήματος, να φέρει δηλαδή νέα πνοή στην κοινωνική ένταξη. Το ισόγειο του οδού Ελπίδος 13 έχει μεγάλα παράθυρα που συνδέουν το σαλόνι με τον πεζόδρομο δίνοντας την αίσθηση της εγγύτητας και της συνέχειας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί διάλογο με τους περαστικούς.

bottom of page